‘Er is nooit goed afscheid genomen van DWDD’

BEAU van RTL4 is tegenwoordig geen programma meer van Blue Circle maar van PilotStudio en dat merk je ook aan de onderwerpen. Waar we vroeger werden afgescheept met een scala aan RTL-sterren, schuiven nu de serieuzere personen des levens aan waardoor je écht een idee hebt dat je naar inhoudelijke televisie zit te kijken. Vul dat aan met voormalige belhamel Beau van Erven Dorens – die zichtbaar als een vis in het water is – en je hebt negentig minuten toptelevisie.

Het afscheid van DWDD kunt u zich nog wel herinneren. In een praktisch lege studio, met de redactie die via een inbelverbinding op een scherm te zien is. Terugblikken op al die jaren, maar zonder grote band, publiek of wat dan ook. Het coronavirus stak immers enkele weken daarvoor de kop op met een intelligente lockdown als gevolg. Wat had ik die lui een ander afscheid gegund.

Maar gelukkig is daar BEAU, die donderdag een bijna volledige uitzending wijdde aan de eind maart vertrokken van Nieuwkerk. Beau blikte met Matthijs van Nieuwkerk terug op vijftien jaar De Wereld Draait Door (DWDD). Fragmenten van Martijn van Dam, Abdelhak Nouri, André van Duin; in deze column is te weinig ruimte om letterlijk alles te benoemen.

Waardoor je wel kan stellen dat van Nieuwkerk inderdaad vijftien jaar het meest invloedrijke programma van de eeuw heeft gemaakt. Daarvoor ontving de presentator onlangs de Ere Nipkowschijf. Van Nieuwkerk mag zich in het illustere rijtje voegen waar onder meer Mies Bouman deel van uitmaakt. Deze schijf – gecombineerd met Beau – zorgt toch voor een goed afscheid van DWDD.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s