Als de heren willen stoppen, kan ik ze geen ongelijk geven

Het is maar goed dat de zomervakantie eraan komt. Even niet tegen die tronies aankijken die het keer op keer weten te presteren om half donker Nederland over zich heen te krijgen. Maar de tijden van weleer, die zijn er straks misschien niet meer. Johan Derksen is er klaar mee: hij zegt Veronica Inside niet op een geloofwaardige manier te kunnen voortzetten. René van der Gijp sluit zich aan. En Wilfred Genee voelt zich de gebeten hond.

En ergens hebben ze wel gelijk: Veronica Inside is feitelijk ‘s-lands voetbalkantine met bijbehorend jargon, die het – daardoor – ook wat minder moet hebben van voetbal zelf. In kantines praat je immers ook niet alleen over het vak, maar passeren wel meer onderwerpen de revue. Dat gaat soms scherp en foute grappen worden niet geschuwd. Maar het werkt: je krijgt iets wat puur en eerlijk is; iets wat we ons oprecht moeten afvragen bij programma’s als Boulevard en Shownieuws.

Die eerlijke televisie werd vorige- en deze week ook gemaakt. Bromsnor Derksen maakte – zoals wel vaker – een grap over rapper Akwasi, met als gevolg dat half Nederland over hem heen struikelt. Dus volgde deze week een debat. In een totaal andere setting en mét een Derksen die zich – evenals van der Gijp – enorm in de hoek gedreven voelde. Het was een vertoning.

Veronica Inside is een bepaald soort programma. Je houdt ervan of niet. Maar het is een authentiek programma, waar dat authentieke een ogenblik in de waagschaal is gelegd. Als de heren besluiten om definitief te stoppen, kan ik ze dus geen ongelijk geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s