Waarom ik me (grondig) irriteer aan de sites van (sommige) tv-zenders

Stel: je zit in de trein en wilt gewoon even weten wat er (bijvoorbeeld) vanavond op tv is. Ouderwets als ik ben, typ ik http://www.veronicatv.nl in. Bummer, die doet het niet. Ik kom uit op KIJK.nl. Waar televisiezenders vroeger keurig een eigen website – of in ieder geval een niche op een overkoepelend platform hadden – linkt alles tegenwoordig door naar de online Video On Demand dienst.

Vroegâh (opa spreekt) had Veronica een prachtig platform, vol met televisie, radio, muziek, babes en wat nog meer met ongetwijfeld heel wat bezoekers. Maar daar is jaren later weinig van over. Zelfs de eigen website is verdwenen. Sterker nog: géén van de SBS-zenders heeft een eigen site. Nou ja, een klein hoekje binnen KIJK.

In dit geval was ik op zoek naar een video van Veronica Inside en mijn kruimelpad is normaal gesproken veronicatv.nl, daarna Veronica Inside aanklikken en de video vervolgens onder ‘Video’ vinden. KIJK helpt me niet verder. Daar heb ik enkel ‘programma’s’, ‘films’ en ‘gemist’.

Dat Ome John ook niet eeuwig in de tent kan investeren, fair enough. Maar dat ik dan vervolgens via Google bij de desbetreffende video terecht kom, is van grote arre moe.

Bij RTL hebben ze last van een omgekeerd probleem. Dat ze de wildgroei aan websites – zo’n beetje elk programma heeft een volledig eigen platform – willen aanpakken is positief te noemen. Het toekomstbeeld dat ze schetsen is dat er een nieuw RTL.nl komt en dat scheelt mij Google aanzwengelen. De grote fout die ze daar echter maken, is de opheffing van BRIGHT als zelfstandig merk.

Dat je niet alles kunt hebben of bieden wat je wilt is prima, maar hier lijkt het alsof al die mediabedrijven in een bubbel leven. Alsof mensen alleen maar op zoek zijn naar video’s, en niet af en toe eens gewoon wat informatie zoeken. Aan Directeurtje en de rest in Omroepland: er is werk aan de winkel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s