Nou nou, zo erg zijn die herhalingen toch niet?

AD-recensent Angela de Jong stoort zich er hartstochtelijk aan en roept waar ze maar kan dat ‘het allemaal wel van heel grote creatieve armoede is’, al die herhalingen. Alsof door het coronavirus ineens heel Nederland massaal binnen blijft om hele dagen voor de televisie te gaan hangen. En als Nederland al thuis blijft, is er vaak genoeg te doen. Zoals Netflixen, of een ouderwets potje Monopolie.

Maar al die herhalingen: is dat wel zo erg? Laatst zag ik nog een documentaire op National Geographic van Dr. Pol voorbij komen die interessanter was dan menig herhaling van wat er nu op primetime uitgezonden wordt. In die zin ben ik het met Angela eens. Maar tel je zegeningen: het nieuwe seizoen begint ergens eind augustus met hopelijk een bataljon aan opgeladen presentatoren.

Die herhalingen waar De Jong zo op afgeeft, zorgen er tevens voor dat je iets kan terugzien wat je – misschien ongewild – gemist hebt. Want door het jaar heen heb je toch geen tijd om ‘s-morgens naar een herhaling van de vorige avond te kijken. En om nou telkens NPO Start, KIJK of Videoland op te starten? Ik wil ook weleens weg achter m’n laptop…

De Jong heeft wat dat betreft het kaliber van een verwende huisvrouw die de hele dag voor de buis hangt. Ze zou misschien ook eens wat verder kunnen kijken dan alleen de grote Nederlandse spelers. Of de lat eens wat lager leggen: je kunt niet altijd alles hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s